Šis ir vienkārši dievīgs ogu pīrāgs, ko var gatavot ar ļoti “taupīgu” recepti, jo šī mīkla nesatur ne olas, ne pienu, ne sviestu. Turklāt kā ogas varat izmantot jebkuras sezonas ogas, piemēram, šobrīd tās varētu būt jāņogas, upenes vai avenes.
Šī mīkla patiešām nesatur ne pienu, ne olas, ne sviestu – pēdējā vietā jūs varat izmantot veselīgāko – olīveļļu. Un ogas izvēlieties pēc savas gaumes!
Kamēr jūs šo brīnumaino pīrāgu nebūsiet pagatavojuši un nepagaršosiet, neticēsiet, cik ļoti, ļoti garšīgs tas izdodas!
Sastāvdaļas mīklai:
250 ml gāzēts ūdens (jā, jūs nepārklausījāties!)
60 ml olīveļļa
40 grami medus
130 grami cukura
1/4 tējkarotes sāls
10 grami cepamā pulvera
300 grami miltu
200 grami svaigu jāņogu vai citas ogas – pēc izvēles
Lasi vēl: Neticami maigs, aromātisks un fantastiski garšīgs ēdiens: tā omleti gatavo Turcijā (recepte)
Sastāvdaļas kraukšķīgajām drupačām:
20 grami miltu
10 grami kukurūzas (vai citas) cietes
20 grami cukura
Šķipsniņa vaniļas
Šķipsniņa sausā rauga
10 ml olīveļļas
1 tējkarote ūdens
Pagatavošanas metode:
1. Samaisiet kopā visas sausās sastāvdaļas, kas vajadzīgas kraukšķīgās drupaču virskārtas pagatavošanai. Pēc tam pievienojiet eļļu un ūdeni, mīciet ar rokām, līdz izveidojas mazi gabaliņi. Iegūto masu ielieciet ledusskapī.
2. Sajauciet visas sausās sastāvdaļas mīklai. Pievienojiet pārējās sastāvdaļas un mīciet masu līdz tā kļūst par mīkstu, elastīgu masu.
3. Lieciet iegūto mīklu ar augu eļļu ietaukotā cepšanas traukā. Virspusē izkaisiet ogas. Pāri ogām kaisiet kraukšķīgās drupačas, ko izņēmāt no ledusskapja.
4. Cepiet cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādu temperatūrā. Cepiet apmēram 45 minūtes līdz virskārtiņa kļūst zeltaini brūna.
Kūka gatava! Labu apetīti!